Seznam laureátů a finalistů letošního Showcasu klasické hudby byl zveřejněn

  | ©

Projekt Showcase vznikl z iniciativy Institutu umění – Divadelního ústavu (IDU) za podpory Ministerstva kultury ČR. Čtvrtý ročník je financován z Národního plánu obnovy. 10. září 2024 oznámili organizátoři seznam laureátů a finalistů Showcasu 2024.

Showcase má za cíl podpořit mladé talenty ze světa klasické hudby. Odbornou porotou vybraných pět finalistů vystoupí 19. 10. 2024 v kostele svatých Šimona a Judy, za doprovodu orchestru Pražští komorní sólisté pod vedením Radka Baboráka. Finalisté obdrží audio nahrávku koncertu.

18. října 1. den Showcasu setkání všech registrovaných účastníků na HAMU, vzdělávací část, speedmeeting s experty  
19. října 2. den Showcasu slavnostní koncert v Kostele sv. Šimona a Judy (výstupem z koncertu bude mimo jiné audio záznam pro finalisty)     

Showcase má za cíl prezentovat mladé české umělce a skladatele a přispět ke zviditelnění jejich výjimečného talentu, ale i navázání kontaktů a spoluprací. 

Showcase v oblasti klasické hudby, která je poslední dekády silně determinována prostředím prestižních soutěží, představuje vstřícnou platformu, která podporuje zejména profesionalizaci a orientaci mladých umělců na trhu klasické hudby. 

Seznam lauerátů a finalistů

 

Publikováno

20. 9. 2024

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.