Tým Pražského Quadriennale získal ocenění Lemur za Public Relations

  | ©  Dita Stejskalová

Organizační tým 15. Pražského Quadriennale scénografie a divadelního prostoru získal 20. června 2024 ocenění Asociace Public Relations Lemur – Česká cena za PR: 1. místo v oborové kategorii Zábava, kultura a sport.

Oceněný projekt Světové renomé má Pražské Quadriennale díky své komunitě shrnuje mezinárodní část komunikační kampaně na loňské PQ. Odborná porota ocenila komplexní řešení, propojení řady komunikačních nástrojů, načasování i provedení kampaně a její nadstandardní výsledky.

Kampaň vznikala v průběhu let 2022 a 2023 a v několika fázích strategicky pracovala se zapojením mezinárodní komunity kurátorů a kurátorek, vystavujících, porotců, kulturních diplomatů či pracovnic a pracovníků ambasád, která se okolo PQ historicky utváří. S jejich pomocí komunikační tým Pražského Quadriennale vybudoval databázi klíčových médií a autorů z celého světa. Členové a členky ‘PQ-komunity’ se podíleli*y také na šíření tiskových zpráv a dalších informací o blížícím se 15. ročníku PQ a jeho programu, na přípravě novinářských cest (press tripů) i na následném monitoringu médií.

Výsledkem práce bylo 21 uskutečněných press tripů autorů z 15 zemí světa, 520 dohledaných výstupů ve 40 zemích světa (mimo ČR), 70 long read recenzí a rozhovorů s umělkyněmi a umělci PQ, desítky zmínek ve vědecké a akademické literatuře a pokrytí v prestižních světových i národních denících jako The Guardian, The Stage, El País, Le Monde, Telewizja Polska, Rzeczpospolita, O Globo či Milenio.

Na kampani se podíleli*y členové a členky komunikačního týmu 15. PQ Adam Dudek, Júlia Pecková, Kristýna Žáčková, Michaela Sikorová a Štěpán Pařízek, generální manažerka PQ 2023 Michaela Buriánková a jeho umělecká ředitelka Markéta Fantová ve spolupráci s celým organizačním týmem Pražského Quadriennale a pracovnicemi zejm. komunikačních oddělení Institutu umění – Divadelního ústavu a Ministerstva kultury České republiky.

Ocenění Lemur – Česká cena za PR každoročně udílí APRA (Asociace public relations, z. s.), dobrovolné sdružení PR agentur a PR týmů firem a organizací působících na území České republiky. Během slavnostního ceremoniálu letošního 19. ročníku byly uděleny ceny ve 24 kategoriích. Odborné poroty vybíraly z celkem 325 přihlášek.

Oceněným kolegům a kolegyním z PQ gratulujeme!


LEMUR – česká cena za PR

projekt Světové renomé má Pražské Quadriennale díky své komunitě

Pražské Quadriennale

Publikováno

1. 7. 2024

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.