Classical Music Showcase 2024

  | ©

Prezentace mladých českých umělců a skladatelů v oblasti klasické hudby.

Showcase má za cíl podpořit mladé talenty ze světa klasické hudby. Odbornou porotou vybraných pět finalistů vystoupí 19. 10. 2024 v kostele svatých Šimona a Judy, za doprovodu orchestru Pražští komorní sólisté pod vedením Radka Baboráka. Finalisté obdrží audio nahrávku koncertu.

18. října 1. den Showcasu setkání všech registrovaných účastníků na HAMU, vzdělávací část, speedmeeting s experty  
19. října 2. den Showcasu slavnostní koncert v Kostele sv. Šimona a Judy (výstupem z koncertu bude mimo jiné audio záznam pro finalisty)     

Showcase obecně

Showcase má za cíl prezentovat mladé české umělce a skladatele a přispět ke zviditelnění jejich výjimečného talentu, ale i navázání kontaktů a spoluprací. 

Showcase v oblasti klasické hudby, která je poslední dekády silně determinována prostředím prestižních soutěží, představuje vstřícnou platformu, která podporuje zejména profesionalizaci a orientaci mladých umělců na trhu klasické hudby. 

Současná doba klade nároky na začínající muzikanty nejen v jejich oboru, ale také v oblasti self-managementu, public relations, prezentace tvorby, vyžaduje i základní znalosti autorského práva, zvolení strategie vývoje, samozřejmostí je využívání sociálních sítí, možností grantů, crowdfoundingu. 

Právě ona kombinace umělecké kariéry je nazývaná „patchworková", jak pro různorodost hudebních produkcí, tak pro strukturování hudebního směřování a klade důraz na flexibilitu muzikantů. 

Showcase má tak ambici stát se jedním z podpůrných momentů na profesní dráze slibných hudebních talentů.

Projekt Showcase vznikl z iniciativy Institutu umění – Divadelního ústavu (IDU) za podpory Ministerstva kultury ČR. Čtvrtý ročník je financován z Národního plánu obnovy. 10. září 2024 oznámili organizátoři seznam laureátů a finalistů Showcasu 2024.

Seznam lauerátů a finalistů

Včechny podrobnosti o showcasu najdete na webu SoundCzech.

SoundCzech

Typ akce

Showcase

Datum a čas

18. 10. 2024 0:00 - 19. 10. 2024 0:00

Místo

HAMU / Kostel sv. Šimona a Judy

Oddělení

SoundCzech

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.