Sympozium Pražského Quadriennale: Technologie

  | ©
PQ Sympozium:
Technologie v divadle, scénografii a výstavním designu

Ať už staré nebo nové, high- nebo low-tech, digitální nebo analogové, různé stroje a nástroje, přístroje, zařízení, vybavení a mašinerie jsou zásadními zdroji a prostředky scénografického procesu. Současné technologické výdobytky, které vyžadují specializovanější znalosti a odbornost, přinášejí potřebu i příležitost pro navazování spolupráce mezi scénografy a vědci, inženýry nebo partnery ze soukromé sféry. Využívání těchto nejmodernějších technologií, které posouvají možnosti scénografie, je ale podmíněno materiálními, institucionálními a politickými podmínkami, v nichž umění vytváříme. Naše pojetí technologií je navíc často omezeno na západní představy o pokroku a inovaci.

Společně s téměř stovkou přednášejících ze 30 zemí napříč šesti kontinenty – tvůrců a tvůrkyň, teoretiček a teoretiků, kteří*ré pracují s technologiemi nebo na téma technologií – chceme prozkoumat dynamiku technologií v rámci divadla, scénografie a výstavního designu.

Na základě otevřené výzvy sympozia jsme obdrželi velké množství rozmanitých návrhů na příspěvky. Rozhodli jsme se proto prodloužit sympozium, které bylo původně plánováno na dva dny (16.-17.10), až do pátku 18. září. Program bude začínat vždy v 9 hodin ráno a potrvá až do večera.

Všechny podrobnosti najdete na webu Pražského Quadriennale.

web PQ

Typ akce

Sympozium

Datum a čas

16. 10. 2024 0:00 - 18. 10. 2024 0:00

Místo

Kulturní centrum Vzlet, Holandská 1, Praha 10

Oddělení

Pražské Quadriennale
Prague Quadrennial

Kontaktní osoba

  | ©

Adam Dudek

Vedoucí komunikace PQ

+420 776 199 087
adam.dudek@pq.cz

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.