Ministr kultury Martin Baxa ocenil českou historičku scénografie Věru Ptáčkovou

  | ©

Resortní medaile Artis Bohemiae Amicis jí byla udělena za její dlouhodobé a významné činnosti, jimiž cílevědomě přispěla k šíření dobrého jména české kultury u nás i v zahraničí. Gratulujeme!

Věra Ptáčková je významná česká historička, scénografka, teatroložka a má velké zásluhy na vzniku Pražského Quadriennale a četných publikací, vztahujících se ke scénografii.

Paní Věra Ptáčková svůj celý profesní život, vzdělání a talent věnovala scénografii. Svým sugestivním projevem a entuziasmem dokázala získat pro scénografii další příznivce. Dlouhá léta bojovala za uznání této disciplíny jako svébytného oboru, který má právo na samostatný vědecký výzkum a zařadila jej do kontextu výtvarného, divadelního i společenského. Jsem nesmírně rád, že jsem měl možnost jí udělit medaili Artis Bohemiae Amicis za šíření dobrého jména české kultury doma i ve světě a tím jí poděkovat za celoživotní práci,“ řekl ministr Baxa.

Více se můžete dočíst v tiskové zprávě MK.

tisková zpráva

Práci Věry Ptáčkové si můžete připomenout v krátkém videu, které bylo tento rok vytvořeno při příležitosti jejího kulatého jubilea.

Publikováno

12. 12. 2023

Sdílejte

Sledujte náš facebook

Staňte se dobrovolníkem

Dělejte, co vás baví a získejte při tom zkušenosti.

vše o dobrovolnictví

Přihlaste se k odběru newsletteru IDU

Přihlášením k odběru Newsletteru IDU vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání newsletteru.